RONDRIT 1 : 8 DAGEN

MARRAKECH –>  ESSAOUIRA –> AGADIR –> SIDI iFNI                                                                      –> TAFRAOUT –> TAROUDANT  –> MARRAKECH

Dag 1 : Marrakech

Bij aankomst op de luchthaven, Marrakech Menara International Airport word je afgehaald en naar jouw hotel gebracht . Avondeten. Hotel.

Dag 2 : Marrakech  –>  Essaouira

‘s Morgens word je in Marrakech afgehaald aan jouw hotel/riad en rijden we westwaarts richting Atlantische kust. Bezoek aan het door de UNESCO beschermd stadje Essaouira.  Essaouira   – Arabisch voor  “de muur” –  is een betoverend vissershaventje met versterkte stadsmuren, witte huizen met blauwe deur- en raamlijsten, … met een Portugese sfeer vanuit koloniale tijden (16de eeuw). Het is beroemd om zijn fijn handwerk, vooral om zijn unieke schrijn- en inlegwerk van thujawortelhout. Avondeten. Hotel.

Dag 3 : Essaouira –> Agadir

‘s Morgens vertrekken we vanuit Essaouira richting Agadir. Bezoek aan het strand Sidi Kaouki: prachtige duinen en argonheesters maken dit één van de mooiste stranden van Marokko. Het strand van Taghazoute, een paradijs voor surfers, levert mooie zeezichten. Geniet van de frisse lucht van de Atlantische Oceaan. Bezoek aan het strand in Agadir en tevens de nieuwe stad die erg Europees aandoet. Avondeten. Hotel.

Dag 4 : Agadir –> Sidi Ifni

Het vervolg van je reis brengt je naar het rustige stadje Sidi Ifni, tot 1969 een Spaanse enclave. Van de promenade langs de place Hassan-II heb je een vrij uitzicht op de stranden in de diepte. De reis gaat verder naar het dorp Tiznit waar de lokale bevolking zich kleden in traditionele klederdracht en handgemaakte Berberjuwelen verkopen. Avondeten. Hotel.

Dag 5 : Sidi Ifni –> Tafraout

Onze reis gaat verder naar de Anti Atlas waar we de stad G’limime en Tafraout bezoeken. De omgeving is gekend voor zijn amandelbomen, arganolie en de productie van ‘babouches’ (een traditioneel lederen Marokkaanse schoen). We sluiten de dag af met een ontspannende wandeling in the Ammelnvallei met zijn roze bergflanken. Het kale, grandioze berglandschap contrasteert fel met het weelderig groen van verschillende soorten bomen. Avondeten. Hotel.

Dag 6 : Tafraout –> Taroudant

Vertrek via Chtouka Ait Baha naar de stad Taroundant. Taroudant (ook ‘mini Marrakech’ genoemd) heeft rond de medina met de soeks een mooie roze gekanteelde walmuur. Taroudant is een waar paradijs voor liefhebbers van uniek zilverwerk. Avondeten. Hotel.

DAG 7 : Taroudant –> Marrakech

We verlaten Taroudant via de Test Pass en zien de Berbermoskee – de Tinmi. In Marrakech bezoeken we de Menara(tuin), de Saadische graven en het Bahiapaleis. Na de lunch, een toer rond de Tuin van Agdal, de wijk Gueliz en de oude medina. Geniet van het einde van de dag met een bezoek aan de soeks en het beroemde plein Jemaa-el-Fna. Avondeten. Hotel.

Day 8 : Marrakech –> Luchthaven

Vervoer naar de luchthaven hangt af van jou vertrektijd.